We gaan het anders doen!

Na twee afgelaste edities willen wij graag op 8 en 9 april de draad weer oppakken met een spetterend evenement, wat we aanpassen aan de omstandigheden. Omdat we het voor iedereen aantrekkelijk willen maken om deel te nemen aan de ONFK en we iedereen de gelegenheid willen geven om elkaar weer als orkest te mogen ontmoeten, zijn er een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Deze hebben te maken met de wijze van klassering en jurering. De hieronder genoemde besluiten zijn een gevolg van veel inhoudelijk overleg om de editie 2022 tot een bijzondere editie te maken, een evenement met enkel winnaars.

De wijzigingen die voor de ONFK in 2022 van toepassing zijn, zijn als volgt:

Klassering

  • Bij de berekening van het behaalde puntentotaal vervalt de hoogste en laagste jurybeoordeling.
  • Er wordt alleen een klassement opgemaakt voor de bovenste helft in elke divisie. Voorbeeld: bij een deelname van zes orkesten worden enkel de eerste drie bekend gemaakt.
  •  De wijziging van deze reglementen heeft tot gevolg dat alleen de klassering/volgorde van de desbetreffende divisie bekend wordt gemaakt. Er wordt geen puntenaantal genoemd.

Jurering

  • Er wordt open gejureerd door vijf juryleden
  • De juryleden zitten apart van elkaar
  • Omdat er geen punten worden geven, ontvangt elk orkest een opbouwend juryverslag
  • Na afloop wordt de dirigent en eventueel bestuurslid van het orkest de gelegenheid gegeven met een jurylid in gesprek te gaan over het optreden.

 

Festival divisie

Daarnaast zien we dat er in de 1ste divisie nog niet veel inschrijvingen zijn, dit komt vanzelfsprekend doordat ook het WMC in 2022 zal plaatsvinden. Omdat we het anders gaan doen en wij er een mooi evenement van willen maken, wil de ONFK alle Nederlandse fanfareorkesten die deelnemen aan het WMC graag uitnodigen om deel te nemen in de ‘festival divisie’! Deze divisie is speciaal gemaakt voor de fanfareorkesten die één van hun WMC werken ten gehore willen brengen tijdens de ONFK in april. Zo wordt het een ONFK-editie, die voor alle orkesten interessant kan zijn. Het stuk wordt beoordeeld door een jury. Ieder orkest ontvangt van het gespeelde werk een juryverslag. Er zal in deze divisie géén klassering plaatsvinden.

Wij hopen op een spetterend evenement vol met prachtige fanfaremuziek en dat we elkaar weer kunnen ontmoeten! Inschrijven kan nog tot 31 januari 2022 via: www.onfk.nl/inschrijven

Wij hopen u graag te zien op vrijdag 8 en/of zaterdag 9 april 2022 in de Lawei in Drachten.